Rentemiddeling vraagt om transparantie en centraal stellen van klanten

14 jun

De overheid heeft bij monde van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiƫn laten weten blij te zijn met het concept rentemiddeling. In een antwoord op gestelde Kamervragen geeft hij wel aan dat het van belang is dat de banken hier op een transparante wijze mee omgaan en dat ze de klant op een heel duidelijke manier centraal stellen binnen de geboden oplossingen.

 

Klant centraal stellen

Volgens Dijsselbloem kunnen banken het best zelf afwegen of het in het belang van hun klanten is om rentemiddeling aan te bieden. Het moet wat dat betreft voor een instrument zijn dat er bij klanten voor zorgt dat zij kunnen profiteren van de lage hypotheekrente op dit moment. Dijsselbloem wil daarmee onder andere aangeven dat individuele aanbieders daarnaast de vrijheid moeten hebben om hun klanten op andere manieren te laten profiteren van de lage rente van dit moment. Rentemiddeling kan een instrument vormen, maar er is aan de andere kant geen sprake van een verplichting.

 

Transparantie over rentemiddeling

Daarnaast is het volgens de minister van groot belang om transparant te zijn over rentemiddeling en wat dat voor de verschillende klanten beteken. Een consument kan het best in gesprek treden met de aanbieder of daarvoor een onafhankelijke adviseur in de arm nemen. De hypotheekverstrekker dient vervolgens transparant te zijn over de manier van middelen en hoe er op basis van rentemiddeling een nieuwe rente ontstaat. Bovendien is het volgens de minister van belang dat er een vergelijk wordt aangeboden met het reguliere oversluiten en de boeterente die dat eenmalig oplevert. Op die manier krijgen klanten de kans om een goede keuze te maken uit de geboden alternatieven. Rentemiddeling is wat dat betreft van harte welkom als instrument, mits de banken en andere hypotheekverstrekkers daar op de juiste manier mee omgaan.